Arquebisbat de Tarragona

L'Arquebisbat de Tarragona és la institució titular de les escoles diocesanes de l'Arxidiòcesi. A la nostra província hi ha sis escoles diocesanes: Col·legi Sant Pau, Tarragona; Escola Joan XXIII, Bonavista; Col·legi Sant Pau, Reus; Col·legi Sant Rafael, la Selva; Col·legi Mare de Déu de la Serra, Montblanc i l'Escola d'Educació Especial Tilmar, de Montblanc.


L'Arquebisbat de Tarragona va impulsar l'any 2006 la creació de la Fundació civil Sant Fructuós, que té com a activitat principal la gestió de centres educatius diocesans i de projectes pastorals, culturals, socials i de lleure amb la gent jove i del món de la docència i la cultura, al servei de l'acció pastoral i social de l'Arxidiòcesi.


La Fundació desenvolupa també altres activitats com l'assessorament a centres educatius, formació a mestres i professors, gestió d'activitats de lleure en el marc d'institucions educatives, la promoció d'estudis i investigació en l'àmbit de la docència i el lleure, etc.


La Fundació Sant Fructuós ha impulsat i coordinat l'estudi i treball dels diferents professionals externs i equips pedagògics dels centres diocesans, per a la creació i desenvolupament del Projecte Encaix.